diumenge, 15 de juny del 2025

Tastets 2025: La festa dels vins de Gratallops

Ahir es va celebrar la 7ª edició del Tastets de Gratallops, la fira dels cellers i els vins de la nostra vila, en la que aquesta edició van participar-hi 27 dels 28 cellers de Gratallops. Un any en el que, des del meu punt de vista, la comunicació ha estat millor, més professional i desenfadada.

Foto cedida per tastets de Gratallops

En aquesta edició el temps ens va acompanyar, i tot i fer un dia de ple estiu, la tarda va estar una mica ennuvolada i la garbinada, tot i que sense gaire intensitat, es va sumar a la festa, fent-ne un vespre prou agradable.

El punt de recollida dels vins, que va fer que els visitants no arrosseguessin els vins i poguessin recollir-los al final, la música menys protagonista que va facilitar la feina de la gent dels cellers i food trucks en una zona diferenciada, funcionar com l'any passat.

Nosaltres vàrem presentar la nova anyada del Parhelia 2024, també vàrem oferir la Lluna Vella 2017  i el Cèrcol Daurat 2015. Com sempre explicant el nostre territori des de la humilitat de la Garnatxa i la Garnatxa Blanca, però amb la capacitat d'aquestes varietats d'explicar on creixen i com ha estat aquell any.

Foto cedida per la Tastets de Gratallops

Tot va acabar amb un gran fi de festa amb concert amb música a la pista.

Des del nostre celler volem agrair la feina feta per l'Ajuntament de Gratallops i les persones que van fet possible que un altre dia Gratallops s'agermanés al voltant dels vins dels seus cellers.

Fins l'any que ve!!!!


diumenge, 8 de juny del 2025

La Vertical: Cata y amistad

La Vertical és un concepto de wine-bar en el que el amante de los vinos puede descubrir pequeños productores del Mediterraneo, de Alemannia, Austria y mucho más.


En Málaga tienen dos locales, uno den Cervantes, donde la sumelier és Estrella y otro en Juna Padilla donde podemos encontrar a Eduardo, y este sábado tube la oprtunidad de presentar los vinos de Balaguer i Cabré y de Arrels del Priorat en La Vertical de Juan Padilla, no en lo que seria en una cata al uso, sino más bien en una presentación a los diferentes clientes que se acercaban para hacer una copa.


Para calentar motores, y para conocernos un poco, el dia antes caté unos vinos que Eduardo selecció para mí, una selección de blancos muy interesantes con juegos de aromas y texturas que me hicieron disfrutar como un enano.



Despues fuí a cenar a La Vertical Cervantes con Estrella, dónde a parte de disfrutar de una vieiras fantàsticas con tomate i albahaca, y de un cordero con custus i cítrico con el que cantaban los ángeles y  una selección excelente de quesos, me dejé llevar por un juego de vinos super divertida que acabó en lo más alto con un palo cortado.


En la cata del sábado presentamos "en premieur" el Parhelia 2024 que tubo muy buena acogida, especialmente por no conocer el Priorat como tierra de blancos, y tambien presentamos Cal Piró Ranci de 60 anys, un vino del que solamente hemos elaborado 61 botellas. Soloras antiguas y fue muy divertido el diálogo de un vino oxidativo en tierras con grandes oxidativos y tradición.


Tambien nos sacamos de la manda una botella de La Guinardera 2011, que nos sirvió para mostrar la evolución de este vino.


Muchas gracias Estrella y Eduardo pur vuestro cariño, enseñanza y acogida!!!!

Y ya sabeis, si estais en Málaga, no os podeis dejar perder:


La Vertical
C/ Juan de Padilla 13
Málaga

La Vertical
C/ Moreno Monroy 3
Málaga


Ja tenim aquí la Parhelia 2024

Aquest 26 de Maig passat, aprofitant el canvi de cicle lunar, vàrem embotellar l'anyada 2024 del nostre blanc de garnatxa blanca, la Parhelia, una nova anyada climàticament complicada i en el que la feina a la vinya ha tornat a ser essencial, i més en vinyes com les nostres en les que no fem servir rec de suport.


Com podem veure al gràfic de temperatures de l'any vegetatiu de la planta, (de collita a collita), ha estat molt calorós, amb un hivern curt i poc fred, seguit d'una temperatura "in crescendo", i un Juliol i Agost per damunt dels 25 graus de temperatura mitjana.


Dades enganyoses pel que fa a la pluviometria, doncs a part que veiem de dos anys molts secs, el setembre, ja després de verema es van registrar pluges que marquen més de 50 litres, però que no han estat a temps per nodrir els nostres ceps en aquesta collita. Així, realment la precipitació va ser al voltant de 260 litres.


Nova anyada amb classificació de Vi de Vila amb només 1125 ampolles, però el més important és que la vinya continua formant-se i tot i no tenir rec de suport, la feina que fem en el treball de la terra va donant els seus resultats, i els canvis en l'anomenada poda en verd ens ha donat frescor i un grau alcohòlic de 13,5º.

Un vi fresc, llarg, amb textura gràcies al terra de llicorella privilegiat de l'aquesta vinya i els 5 mesos de "battonage" en dipòsit d'inoxidable, sense passar per fusta. Molt bona acidesa, rodó i amb un nas que ens dona fruita amb pinyol com préssec i albercoc, plantes aromàtiques mediterrànies com el timó o el romer i flors blanques.

Esperem que us agradi!!!!

dimecres, 4 de juny del 2025

S'acosta la Gratapride

Ja tenim aquí la segona edició de la GRATAPRIDE, que aquest any arriba amb més activitats, cellers de fora de la nostra vila i moltes coses més, i que es celebrarà el 27 i 28 de Juny.

Aquest any participen els següents cellers de Gratallops:

  • En Números Vermells
  • Celler Balaguer i Cabré
  • Celler Cesca Vicent
  • Meritxell Pallejà
  • Vinícola del Priorat
  • Clos Pachem
  • Celler Batllet - Ripoll Sans
  • Celler Devinsi
  • Finca Manyetes. Solertia
  • Buil Giné
  • Celler Cecilio
  • Clos Figueras
  • Celler de l'Abadia
  • Saó del Coster
  • Alvaro Palacios
  • Celler Atavus Priorat

Per altra bada, en aquesta edició hem convidat un celler de cada una de les viles de la DOQ Priorat:

  • Celler Aixalà Alcaït - Torroja del Priorat
  • Celler Sabaté - Vilella Baixa
  • Mas Alta - Vilella Alta
  • Alvarez Duran - Porrera
  • La Conreria d'Scaladei - Escaladei
  • Celler Burgos Porta - Poboleda
  • Clos 93 El LLoar 
  • Celler Solà Clàssic - Bellmunt del Priorat

Així com altres cellers que han volgut participar d'aquesta festa:

  • Celler de Capçanes - Montsant
  • Celler Vell - Sant Sadurní d'Anoia -Penedès
  • Celler Coca i Fitó

Els tastos seran el dissabte 28 de Juny als cellers que estem dins el poble i que acollirem cellers fora vila i d'altres contrades, i hi haurà diferents punts amb ofertes gastronòmiques molt interessants.

Prèviament, el divendres, tindreu l'oportunitat de participar en un "Tast per canviar de vorera", i la projecció de la pel·lícula "The kids are all right".

Per altra banda, el pregoner d'aquest any és el cuiner Arnau París, cosa que ens fa molta il·lusió en el que és l'any de la Gastronomia Catalana.