Pàgines

diumenge, 26 de novembre del 2017

Ens visita un grup de Tast

Ahir ens va visitar un club de tast de Sant Cugat del Vallès, una visita que portavem planejant durant uns mesos i que finalment hem pogut dur a terme.

Fa temps que coneixem el Vicente Sierra, i el grup de tast al que pertant porta tot un any fent un monogràfic sobre la DOQ Priorat, i després de fer tasts del Celler Clos i Terrasses de Espanña o del Celler Vall Llach, per exemple, els feia il·lusió fer un dia una visita i tast on combinar els cellers Clos Mogador, Arrels del Priorat i Celler Balaguer i Cabré.



La visita va començar amb una visita a la vinya de Clos Mogador amb el René Barbier, on va aprofundir en la seva visió i interpretació del "terroir", parlant-nos per exemple de l'Agicultura Regenerativa, amb la que els darrers anys han estat treballant de la mà del Christian Barbier, i amb la que s'està volent encaminar el cultiu cap una producció més sostenible i cap a la biodinàmica,


Després visita al celler i posterior tast on vàrem degustar el Manyetes 2015, el Clos Mogador 2015 i el Nelin 2015. Un tast molt interessant, on es pot veure l'evolució del Manyetes cap un estil més elegant, d'una verema més primerenca i d'una elegànca i finar fins ara desconeguda en auesta finca. També es pot veure una clara evolució en el Clos Mogador, amb una clara vocació d'un vi de tanins més fins i més finor. Tots aquest canvis es deuen a l'evolució que hi ha hagut a la vinya i això cada cop es troba més en els vins.


Després, visita al Celler Balaguer i Cabré. Parlant de la nostra obsessió, la Garnatxa, i mostrant l'importància de l'alçada i l'orientació comparant-ne dues anyades:

  • Anyada 2013

Tastem Lluna Vella 2013 amb el seu caràcter mentider, amb un nas que mostra fruita, encara que d'entrada en s mostra aquests hidrocarburs tant propis d'aquesta anyada i que desconcerta els nostre visitants que nomès havien trobat aquest aroma en els grans Rieslings del Rheingau. en boca la frescor i fruita característica d'aquesta finca.

Després La Guinardera 2013, que tot just comencem a vendre aquesta setmana i que mostra la seva personalitat amb una acidesa molt ben integrada, profunditat i elegància.



  • Anyada 2010

  • Com m'agrada reviure anyades passades, i en aquest cas tastàrem els tres vins d'una anyada en que la verema es va complicar en trobar-me sol degut al desprendiment de retina del pare.

    Lluna Vella 2010 va brillar en tot el seu esplendor, amb fruita, acidesa i un punt més de serietat del que li recordavem la Mª Pilar. el pare i jo,

    La Guinardera 2010 en la seva linia profunda, equilibrada i amb un caràcter molt i molt marcat.

    Cèrcol Daurat2010 no va decepcionar, i a la profunditat de La Guinardera  va sumar-s'hi la fruita i l'alçada del Lluna Vella.


    I finalment, un tast molt especial, i es que amb el pare vàrem seleccionar dos rancis inhèdits del celler Arrles del Priorat per poder explicar-los com es fa el ranci i quina és l'evolució d'aquest tipus de vi. així vàrem tastar un vi de 40 anys i un de més de 60 del nostre racó particular, i l'anecdotari del pare es va disparar, amb el que vàrem tancar un dia "entre amics".

    Moltes gràcies per la vostra visita!!!




    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada